Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: olive
Категория: Лични дневници
Прочетен: 89155
Постинги: 24
Коментари: 79
Гласове: 451
Постинг
28.12.2009 09:40 - Надежда
Автор: olive Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1394 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.12.2009 09:43


На Коледа стават чудеса.

Някои хубави, някои тъжни...Някой покорява поредното стъпало във висините на стълбицата на успеха. Друг умножава семейното щастие по една глава от населението. Трети е по-скромен и тихо се радва на първата си семейна Коледа.

 
А аз....Аз се рея като есенен лист от вятъра, уморен и пожълтял от усилие да се задържи там, където не му е мястото. В едно сърце, излъчващо студена топлина.

 

Напомня ми на слънцето. Колкото по-близо си, толкова по-болезнени са белезите. Колкото по-далеч, светлината, която остава по лицето ти от усилието му да те излъже, че те е достигнало, не докосва дълбините ти, а отваря все по-големи кратери. Кървят. Като циреи по кожата, като проказа, от която е толкова трудно да се освободиш.

 

Но времето лекува. Онова проклето време, което никога не стига когато го чакаш да престане да се точи. На конци или не, то успява дилетантски да зашие късчетата, които са ти останали, без да се интересува, че цветът е прекалено ярък, а краищата дори не си пасват. Но то няма време да се занимава само с теб. Готово, провължавай нататък, побутва те нервно. Правиш няколко неумели крачки с усещането, че краката ти се подкосяват и ей сега ще се намериш отново на пода. Но не! Само началото е трудно. Като всяко такова.

 

Трудно е да затвориш вратата ако вятърът я блъска с цялата си ярост. Дори и да се облегнеш на рамката с цялата си тежест. А аз опитвам вече от години. Почти безуспешно. Всеки път по малко парче от мен се чупи и бива отнасяно с крясък. Най-тежко е безразличието, но безразличието с постоянство. Излива се в чашата ти като отровата на змийски зъб. Бавно и на струйки. Но вкусът е плътен, сладък и пълни устата ти до полуда. Почти се задушаваш от омаяние.

 

На ден по доза и свикваш. Понякога увеличаваш. Казват, че върши работа. Царицата му е вече в твой плен. Играеш тъжна игра със сърцето си, а то се прави, че разбира.

 

На Коледа стават чудеса. Може би тази Коледа то най-сетне ще се предаде и твоето проклето ново начало ще е голямата ти победа. Без кофа от съжаления.






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив